Susan Voogt-Elshout

Susan Voogt-Elshout

Van oorsprong ben ik Research Optisch Instrumentmaker. Een technische opleiding waar ik met veel plezier altijd met mijn handen aan het werk ben. Na de opleiding ben ik bij een bedrijf gaan werken wat hulpmiddelen maakt voor slechtzienden waar ik nog steeds parttime werkzaam ben. Door mijn werk is de interesse in de medische kant ook steeds meer ontstaan onder andere op het gebied van ogen. De ogen zijn belangrijke zintuigen, er komt van alles binnen, maar hoe verwerk je dit, hoe ga je er mee om?

 

Mijn missie is om verschillende aspecten van een klacht aan te pakken, de reguliere geneeskunde en de holistische aanpak samen te brengen, met als doel een klachtenvrij, energiek en vrij leven.

 

Voor mij begon ziek zijn al in groep 3, veel last van hoofdpijn en er ziek van zijn, migraine. Het beperkte mij. Rust nemen en concentreren op school was noodzaak in mijn kinder en tienerjaren. Vele medicijnen geprobeerd, meerdere malen een oogarts en neuroloog bezocht, maar nooit de oorzaak kunnen vinden. De klachten bleven terugkomen.

 

In mijn tienerjaren bij een voetreflextherapeut terecht gekomen en het één en ander met edelstenen en voeding gedaan. Maar nooit een echte oplossing gevonden, ook een bril met prisma's bood alleen maar verlichting, maar het was geen oplossing tot de volledige oorzaak. 

 

Ik kwam in 2009 in contact met iemand die onder andere NEI  toepaste, zonder enige verwachting heb ik een afspraak gemaakt. Na deze afspraak is er bij mij veel veranderd. Dit was het begin van een migraine/hoofdpijnvrij leven. Vanaf dat moment kon ik voor mijn gevoel steeds meer mijn leven gaan leiden zoals ik die wilde. Sindsdien heb ik nog maar enkele malen een migraine aanval gehad waarbij ik medicatie tegen migraine heb gebruikt en begon mijn interesse in deze mooie methode. In 2011 ben ik dan ook gestart met de opleiding Energetische geneeswijze en HBO medische basiskennis van het toenmalig Natuurgeneeskundig centrum Alkmaar (nu InnCare). En nu mag ik andere helpen om van (chronische) klachten af te komen en ook zonder belemmeringen te leven. 

 

Mijn werkwijze is er sindsdien op gericht om met een holistische aanpak (we pakken het geheel aan, niet alleen de klacht zelf), energetische methoden en natuurlijke middelen iemand in balans te brengen om beter te worden, gelukkiger en vrij van klachten en ik sluit de reguliere gezondheidszorg en medicatie zeker niet uit.