O-ring spiertest
O-ring spiertest
Orgaan Reflex Punten
Orgaan Reflex Punten
Nulpunten in de oren
Nulpunten in de oren

Neuro Emotionele Integratie

Neuro Emotionele Integratie

NEI is de afkorting van Neuro Emotionele Integratie.

Het is een behandelmethode, een therapie of coaching waarbij we door middel van een spiertest, het aanraken van orgaan reflexpunten (ORP) op het hoofd en de romp in combinatie met de klacht op zoek gaan naar de (veelal emotionele) oorzaak van de klacht.

Het is een vriendelijke en snelle methode. De oorzaak, een situatie of moment waarop de eerste onverwerkte emotie is ontstaan wat de oorzaak is van een klacht, hoeft niet opnieuw beleefd te worden. Het doel van de behandeling is de oorzaak door middel van ademhalingstechnieken en het masseren van de nulpunten in de oren weg te nemen. We behandelen de klacht vanaf allerlei kanten gezien, om de klacht zo volledig mogelijk weg te nemen.

NEI is een geschikte therapie voor zowel lichamelijke als voor geestelijke klachten. Bij het begin van een sessie kunnen we direct testen of dit de geschikte methode voor jou is, voor jouw klacht, of dat we beter eerst met INTEGRA kunnen starten om bijvoorbeeld disbalans in vitaminen en mineralen op te sporen. 

 

Onverwerkte emoties kunnen zich heel goed en sterk vastzetten in het lichaam, het zorgt voor een blokkade, wat als hij te groot wordt, meer en meer of extremere klachten kan gaan geven. Met NEI therapie gaan we deze emotie dan ook uitpluizen, eventueel omliggende emoties, of onderliggende emoties komen pas boven, kunnen we pas opruimen als we ze weg gaan werken, zie het als een boomstam met zijn jaarringen, je hebt een onverwerkte emotie, daar komt een ring om heen met één of meerdere emoties en nog één en nog één, zo kan een klacht ook chronisch worden. Voor chronische klachten is dan ook een aanpak met meerdere methodes het meest effectief. 

Er zijn geen lange sessies nodig, er hoeft niet veel gepraat te worden en de methode is geschikt voor alle mensen van alle leeftijden, van baby' tot en met volwassenen.

 

NEI is toepasbaar voor allerlei klachten, lichamelijk, mentaal, van migraine, eczeem, aambeien en buikpijn tot onzekerheid, frustratie en angsten of onrust in het lichaam of hoofd. 

 

Mocht je meer willen weten over de NEI methode, zou je zelf willen leren werken met NEI, dan is er in januari weer een NEI basisopleiding die ik in Leidschendam mag gaan geven namens InnCare opleidingen. 

 

Informatie over de NEI basisopleiding

Het principe van NEI