Nieuws

16-06-2024

NEI versus NEI

NEI versus NEI

 

Neuro Emotionele Integratie in zijn originele vorm.

 

De laatste maanden zie ik in mijn praktijk veel mensen die eerder bij een andere NEI-therapeut zijn geweest, zeker wel progressie zijn bij de behandelingen, maar niet volledig van de klachten afkomen. Net alsof ze niet volledig tot de kern komen of stukjes over slaan. Nu ben ik met meerdere collega therapeuten in overleg, doe ik ook aan intervisie met collega’s die ook andere NEI-opleidingen hebben gedaan dan dat ik heb gedaan, maar werken toch anders. Nu zijn er dus grote verschillen tussen NEI en NEI :)

Oorspronkelijk staat NEI voor Neuro Emotionele Integratie. Deze methode is in 1995 in Nederland geïntroduceerd, werkt met spiertesten, wordt door een therapeut in haar/zijn praktijk bij een cliënt uitgeoefend en helpt de cliënt met zowel bewustwording van de oorzaak van klachten als met het opruimen van onbewuste emotionele blokkades waardoor het zelfherstellende vermogen van lichaam en geest wordt aangezet. Daarna worden binnen het consult alle mogelijke valkuilen rond de klacht onderzocht en verholpen om terugkeer van klachten uit te sluiten.
Het is enerzijds een simpele methode voor cliënten waarin niets herbeleefd hoeft te worden en er toch tot de kern gekomen wordt. Anderzijds is het een complexe methode voor therapeuten om goed in de vingers te krijgen. Voor zowel cliënt als therapeut is NEI een hele efficiënte en waardevolle methode om uiteenlopende klachten mee aan te pakken.

Tegenwoordig zijn er meerdere NEI coaches/therapeuten die opleidingen geven in een vorm van NEI die Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd wordt. Ook hier draait het om bewustwording van de oorzaak van klachten. Alleen zijn er een aantal essentiële verschillen met de oorspronkelijke Neuro Emotionele Integratie: Er wordt gewerkt met de biotensor, er wordt volledig online met de cliënt gewerkt en er vindt geen fysieke integratie plaats waardoor het zelfherstellende vermogen niet op elk vlak geprikkeld en aangezet wordt. Voor alle mogelijke valkuilen rond de klacht moet een nieuwe afspraak gemaakt worden. Deze vorm van NEI komt waarschijnlijk voort vanuit een verlangen naar een quick fix van cliënten. En er zullen zeker cliënten zijn die genoegen nemen met de kennis van de oorzaak en de energetische healing via de biotensor.

Aanhangers van de originele vorm

 

Zoals je misschien al verwacht had en kunt lezen tussen de regels door, werk ik met de originele Neuro Emotionele Integratie. Ook iedereen die bij mij de NEI opleiding volgt investeert tijd en energie in het leren van een prachtige doorgrondende methode waarin echt contact met de cliënt wordt gemaakt. Via de spiertest, via gesprek met het bewuste en het onderbewuste van de cliënt, en door te luisteren. Om zo op een creatieve manier (zonder voorgedrukte standaard vragen) de persoonlijke weg te vinden in het NEI protocol, waarin wordt onthult wat het is dat de klacht in stand houdt én wat de emotionele blokkade of overtuiging is die de oorzaak vormt van de klacht.
Aangevuld met een integratie techniek die visualisatie, ademhaling, meridianen en acupressuur punten combineert om het zelfherstellende vermogen aan te zetten én met technieken om er zeker van te zijn dat alle blokkades rond de klacht echt opgelost worden voordat de cliënt de deur uit loopt. Voor elke client en elke klacht wordt maatwerk geleverd vanuit bewezen effectieve en efficiënte standaarden. Dat is wat elke cliënt volgens ons verdient.

Het is misschien niet de quick fix die velen verlangen. Het is geen consult via Zoom en 30 minuten later is alles anders. En toch voelt het voor veel cliënten na afloop van een consult wel als een quick fix. Omdat ze vaak direct voelen dat er iets in werking is gezet.

Wil je zelf NEI ervaren, van je klachten afkomen of leren om anderen van hun klachten af te helpen? Weet dan goed welke verschillen er zijn binnen het vakgebied van NEI. En onderzoek wat bij jou past.

Wil je meer weten over hoe ik werk? Maak dan een afspraak en ervaar de originele vorm van NEI zelf. En als zo enthousiast bent en je binnen 6 maanden na het consult besluit om bij mij de NEI opleiding te volgen, dan breng ik de kosten van het consult in mindering op de kosten van de opleiding.

 

14-06-2024

Bach Bloesems op reis

Bach Bloesems op reis

Ik ga op reis en neem mee.....

 

  • Goed gezelschap
  • Kleding
  • Zwemspullen

De bovenstaande zullen bij vele op het lijstje staan. 

Maar ken je dat, de eerste dagen flink vermoeid, hoofdpijn, echt bij moeten komen van de drukte in aanloop naar de vakantie toe? En de drukte vooraf, dat werd je eigenlijk al te veel? Alles af willen ronden, werk netjes achter willen laten, kinderen druk en vermoeid, nog de laatste inkopen doen voor de vakantie, die slippers, zwembroek of kleding die je nog nodig had? Huisdieren die onderdak nodig hebben? Dit alles brengt voor velen veel stress met zich mee. Om deze stress hanteerbaar te houden en om relaxed op vakantie te kunnen en zonder wagenziek te worden, zijn er dan ook twee belangrijke dingen die zeker niet aan mijn lijstje voor net voor de vakantie en voor mee op vakantie ontbreken.

 

Bach Bloesemremedies op maat gemaakt voor iedereen en de EHBO kit met homeopatische middelen.

 

Fijne vakantie!

01-06-2024

Voeding per seizoen

Voeding per seizoen

Voeding, als we kijken naar de oertijd, naar het verleden, misschien zelfs ook naar je eigen jeugd. Kon je dan het hele jaar door aardbeien eten?

En mango's, meloenen, mandarijnen? Of spruitjes, boerenkool en dergelijke? 

Waarschijnlijk niet. Toen keken we naar wat in dat seizoen goed was, wat geoogst kon worden en dat aten we. Natuurlijk was ook dan nogal eens wat over en maakte we het in, deden we het in wekpotten voor later. Maar in hoofdlijnen aten we dat wat het seizoen bracht. 

 

Tegenwoordig is dat heel anders, het hele jaar door kunnen we van alles uit de kassen halen, alles komt heel makkelijk van de ene naar de andere kant van de wereld, dus we kunnen vele voedingsmiddelen het hele jaar door krijgen. Dat brengt wel met zich mee dat het lichaam soms niet goed kan reageren op producten in het ene deel van het jaar, maar wel in het andere deel van het jaar. Dit zit toch in ons systeem.

 

Wat ik met grote regelmaat zien als ik voedingslijsten voor klanten maak, is dan ook dat in de winter de wintergroenten er positief uit komen en het zomerfruit negatief en andersom in de zomer. 

 

Het mooie van een voedinglijst is ook dat je dus echt niet jaar in jaar uit hetzelfde zou moeten eten. Een voedingslijst zou je op kunnen laten stellen aan het begin van ieder seizoen, je lichaam veranderd in het seizoen, het volgende seizoen heb je andere behoeftes, dus ook weer andere voeding nodig. dus meer dan 4 voedingslijsten per jaar komt zelfden voor.

 

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan gerust hier contact op.

10-05-2024

NEI therapie basisopleiding

NEI therapie basisopleiding

In september gaat er weer een opleiding van start. De NEI basisopleiding geef ik dan in Leidschendam, in kleine groepjes met veel aandacht voor iedereen. 

 

Deze mooie methode verdient het om meer en meer uitgedragen te mogen worden in tijden waar veel stress en ziektes voorkomen. Om meer mensen de technieken van NEI te leren en om een grotere bekendheid te gaan geven aan deze mooie tool die levens (positief :-) ) kan veranderen. Vanuit de basisopleiding kun je al heel veel voor jezelf en je gezin betekenen, als je het ook proffesioneel wilt gaan gebruiken, kun je doorstromen in de NEI therapeutenopleiding. 

Alles over deze basis opleiding kan ik je vertellen of kun je vinden op de website van InnCare!

 

Ben je nieuwsgierig geworden, vul gerust mijn contactformulier in en ik bel je!

 

01-01-2024

Vergoeding van zorgverzekeraars

Vergoeding van zorgverzekeraars

Goed nieuws!

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT-vergoedbaar. 

Vanaf heden kun je als je aanvullend verzekerd bent bij een aantal zorgverzekeraars de factuur van de energetische behandeling indien en maximaal €30 of €40 terug krijgen.

 

Aansluiting bij de CAT (collectief alternatieve therapeuten) waarborgt dat ik jaarlijks mijzelf blijf bijscholen en altijd up to date ben in mijn vakgebied. Tevens voldoe ik aan alle wettelijke eisen en dit wordt gecontroleerd doormiddel van visitaties (een keuring van de praktijk en werkwijze).