Levend bloed analyse

Levend bloed analyse

Bloed, je hebt er als volwassenen zo een 5 a 6 liter van en het kan ons veel vertellen. Het is niet voor niets dat een arts bij ziekte al snel bloed laat prikken om te zien hoe het met je gezondheid staat. Bloed stroomt langs vele organen, door het hele lichaam en is het transportmiddel van zo ongeveer alle stoffen in je lichaam. Het houdt je motor draaiend.

 

Bij levend bloed analyse kun je doormiddel van een vingerprikje en afname van maar één enkele druppel bloed al heel veel analyseren. Door het bloed meteen onder de microscoop te bekijken, kun je zien hoe het beweegt (de eerste 20 minuten buiten het lichaam “leeft” bloed nog en kunnen we er veel uithalen). We kijken naar het plasma, de rode bloedcellen en de witte bloedcellen en de eventuele verontreinigingen die er in zitten.

 

Je kan in het bloedbeeld onder andere zien of er virussen, schimmels, infecties en vele andere dingen in het lichaam spelen. Hier kunnen adviezen voor vitamines, mineralen, maar ook een simpel tekort aan vocht naar voren komen. Fysieke stress, problemen met organen, rug en andere delen van het lichaam kun je ook in die ene druppel bloed zien en of er toxische stoffen en de zogenaamde vrije radicalen die schade kunnen aanrichten kun je zien. We kunnen een aantal ziektes zien, of de weerstand goed is, maar ook allergieën kun je tegenkomen.

 

Aan de hand wat er uit deze analyse komt, kan ik een stappenplan opstellen, van veranderen van voeding, leefstijl, aanvullen van mineralen of vitamines, maar ook wat voor andere behandeling er nodig is. De methodes NEI of INTEGRA kunnen ingezet gaan worden, dit alles om de klacht of het probleem van alle kanten uit te pluizen en aan te pakken.

 

Deze methode valt dan ook volledig onder de holistische aanpak van de praktijk. Enige tijd na de eerste analyse zullen we het bloed nogmaals bekijken om de veranderingen te kunnen zien, om de verbeteringen te monitoren en zo nodig bij te sturen.

 

Tijdens de analyse is meekijken mogelijk op de monitor, hierbij zal ik ook uitleg geven.   

 

Wil je meer dan de waardes die ik onder de microscoop kan zien, zou je een uitgebreidere bloedtest willen, dan is de EMB test wellicht iets voor jou.