Levend bloed analyse

Levend bloed analyse

Bloed, we hebben er als volwassenen zo een 5 a 6 liter van en het kan ons veel vertellen. Het is niet voor niets dat een arts bij ziekte al snel bloed laat prikken om te zien hoe het met je gezondheid staat. Bloed stroomt langs vele organen, door het hele lichaam en in het transportmiddel van zo ongeveer alle stoffen in je lichaam. Het houdt je motor draaiend.

 

Bij levend bloed analyse kunnen we doormiddel van een vingerprikje en afname van maar een enkele druppel bloed al heel veel analyseren. Door het bloed meteen onder de microscoop te bekijken, kunnen we zien hoe het nog beweegt (de eerste 20 minuten buiten het lichaam “leeft” bloed nog en kunnen we er veel uithalen). We kijken naar het plasma, de rode bloedcellen en de witte bloedcellen.

 

We kunnen onder andere zien of er virussen, schimmels, infecties en vele andere dingen in het lichaam spelen. Hier kunnen adviezen voor vitamines, mineralen, maar ook een simpel tekort aan vocht, water kan hier in naar voren komen. Fysieke stress, problemen met organen, rug en andere delen van het lichaam kunnen naar voren komen en ook toxische stoffen en de zogenaamde vrije radicalen die schade aanrichten kunnen we opsporen. We kunnen een aantal ziektes zien, of de immuniteit goed is, maar ook allergieën kunnen we tegenkomen.

 

Aan de hand wat er uit deze analyse komt, kunnen we een stappenplan opstellen, van veranderen van voeding, leefstijl, aanvullen van mineralen of vitamines, maar ook wat voor andere behandeling er nodig is. De methodes NEI of INTEGRA kunnen ingezet gaan worden, dit alles om de klacht of het probleem van alle kanten uit te pluizen en aan te pakken.

 

Deze methode valt dan ook volledig onder de holistische aanpak van de praktijk. Enige tijd na de eerste analyse zullen we het bloed nogmaals bekijken om de veranderingen te kunnen zien, om de verbeteringen te monitoren en zo nodig bij te sturen.

 

Tijdens de analyse is meekijken mogelijk op de monitor, hierbij zal ik ook uitleg geven en je krijgt hier achteraf een verslagje van toegestuurd.